Tudj meg többet

Rólunk

Streetkitchen - Rólunk

Mennyit kell várni a hamburgerre? – kérdezi rutinosan egy törzsvevő Leventétől, aki az Ájj Burger felirat alatt rendületlenül süti a hamburgert egy kis büfékocsiban. Mikor kiderül, hogy csak 25 percet, felderül az arca, hiszen van olyan, hogy 2 óra a várakozási idő. A rajongóknak simán megér húsz percet egy hatalmas hamburger

„A bátyám vett egy büfékocsit, és valamit kezdeni kellett vele” – mondja Bachor Levente magyarázatként, hogy miért is kezdett el hamburgert sütni két évvel ezelőtt a nagymarosi Panoráma parkolóban. Az Ájj Burger most már túlzás nélkül a nagymarosiak egyik kedvenc étkezdéje lett, ahol akár több órát is képesek várni egy hamburgerre a rajongók. 

Levente eredeti szakmáját tekintve tolmács, gyakorolja is a hivatását télidőben, tavasztól őszig azonban Nagymaroson a Duna-parton süti a hamburgert az arra járóknak. Persze nagy itt az átmenő forgalom és a strandolók tömege, de azért Leventét a helyiek is nagy becsben tartják. Ők már tudják, hogy a hamburger nagyon népszerű, ezért telefonon rendelik meg előre. 

Minden frissen készül

Levente mindig frissen és egyedül készít mindent a kicsi sütő mellett, egy segítőjén kívül más el sem férne mellette a kocsiban. Egyszerre maximum 6 hamburgert tud készíteni, ezért is torlódnak fel gyakran a rendelések. 

Az Ájj Burger népszerűségének egyik titka egészen biztosan a hatalmas adagokban rejlik. Mint Levente mondja, ő utálja, ha egy étteremben nem lakik jól, ezért elhatározta, hogy nála ez sosem fordulhat elő. Hatalmas, szinte eltüntethetetlen hamburgereket készít, amiket saját bevallása szerint nem tud senki megenni. De őt ez nem zavarja, sőt éppen akkor büszke, ha visszahozzák a maradékot, hogy csomagolja be. A törzsvevők már pontosan tudják ezt. 

Hatalmas adag

Ez is szép emberes adag, és összességében finom is. Nagyon értékeltem a friss bucit, amit egy szokolyai pékség süt Leventének, a szószokat és a hatalmas sajtot is. Egyedül a hússal volt problémám, az én ízlésemnek ugyanis nagyon túl volt sütve és túlságosan finomra volt darálva. Ezt jeleztem Leventének is, de azt mondja, neki a törzsvevők a legfontosabbak, ők pedig úgy szeretik, ha jól átsült.

 

Leventénél tízféle hamburger közül választhatunk, és a vega burgerrel valószínűleg a húsmentes étrend követői is boldogok lesznek. Ebben a sajt mellett van grillpadlizsán és karamellizált hagyma is. Nagy kedvenc még a törzsvevők körében a korianderes csirkeburger, valamint az áfonyás burger, ami grillezett camembert-rel érkezik. Mindegyik kérhető menüben üdítővel és sült krumplival, ami bár mirelit, de kifejezetten jó minőségű. 

Kövess be minket a közösségi oldalakon is!